GILDE JULESALAT

JULESALAT MED MEDISTERKAKERDette trenger du:1 pk Gilde medisterkaker¼ stk rødkål1 pose spinat1 stk pære6 stk fiken1 stk granateple1 neve valnøtter100 g gorgonzola4 skiver rugbrødVINEGRETTE4 ss olivenolje1 ts dijonsennep1 sitron sitronsaftTimianSlik …

JULESALAT MED MEDISTERKAKER

Dette trenger du:

1 pk Gilde medisterkaker

¼ stk rødkål

1 pose spinat

1 stk pære

6 stk fiken

1 stk granateple

1 neve valnøtter

100 g gorgonzola

4 skiver rugbrød

VINEGRETTE

4 ss olivenolje

1 ts dijonsennep

1 sitron sitronsaft

Timian

Slik gjør du:

Finsnitt rødkål å legg den utover et fat, vend inn spinat, pære i biter og delte fiken. Topp med granateplefrø, panneristede hakkede valnøtter og biter av gorgonzola. Bland sammen vinegretten og ringle den over. Stek medisterkaker med smør i stekepannen. Del og vend de inn i salaten. Topp med timian. Godt med rugbrød eller annet godt julebrød . Tips: Bruk det du har i huset av frukt og grønnsaker. Rosiner, klementiner, epler og andre salater fungerer like godt i en julesalat. Ikke glem de andre nøttene heller. Hakkende hasselnøtter og mandler etter en runde i stekepannen smaker himmelsk som topping på en salat eller rotmos. Julepølse eller ribbe er det bare å kutte i biter å mikse med en smaksrik salat eller ha det i en "pytt i panne". Husk at du kan lage pulled pork av restebitene fra ribben. Det kan du bruke i taco, bowls, som kveldsnacks eller som topping på en grønnsaksrett.

oppskrifterine gaardervinter