NØTTEBRØD

2014-08-Stikkelsbær1031DONE-379x567.jpg
2014-08-Stikkelsbær1034DONE-378x567.jpg

Nøtte&solbærbrød med cottagecheese, bær og ananssalvie

Du trenger:

5 dl hvetemel

2 dl havregryn

1 dl linfrø

1 dl solbær

1 dl hasselnøtter,hakket

2 ts natron

salt

4 dl matyoghurt

4 ss honning

1 revet eple, el gulrot

5 ss blandede frø og nøtter til topping

 

1 beger cottagecheese

solbærsyltetøy

stikkelsbær

1 neve ananssalvie

 

Slik gjør du:

Bland alt det tørre til brødet i en bakebolle. Ha i yoghurt, honning ,solbær og eple og rør deigen godt sammen. Dekk en brødform med bakepapir eller smør den. Ha i røren og dryss over ønskede frø og nøtter. Stek brødet nederst i ovnen på 175 grader i ca 1 – 1,5 time. Tips: Sjekk m trepinne om brødet er ferdig. Er den tørr kan du ta ut brødet. Avkjøl på rist. Del i skiver og ha på cottagesheese, solbærsyltetøy, litt ferske stikkelsbær. Topp med nyplukket ananas-salvie og mynteblomster. Vakkert og godt!