RICOTTA&EGGEFORM MED PERSILLEPESTO

RICOTTA&EGGEFORM MED PERSILLEPESTO

Lei av kokt egg ? Prøv dette og få en ny frokostvinner!

4 pors

Du trenger;

4 små paiformer

1 beger ricottaost

salt&pepper

2 never minispinat

8 egg

Persillepesto:

1 dl ristade valnøtter

2 hvitløksfedd

2 esker blad persilje

1/2 dl  god olivenolje

2 ss sesam olje

saft fra 1/2 sitron

1/2 dl creamfraishe

1 klype cayennepepper

salt&pepper

Slik gjør du:

Lag persillepesto. Grovhakk valnøtter og hvitløk. Ta vekk stilken på persillen og ha urter, nøtter og hvitløk i en bolle. Tilsett oliven og sesamolje. Press over sitronsaft. Kjør allt i blender eller med stavmikser.  Rør inn litt cream fraishe. Smak til med salt, pepper og cayennepepper.

Du kan tilsette litt honning hvis du vil ha litt sødme .Rør ricotta med litt salt og pepper og fyll i former. Topp med spinat og egg. Sett de ovnen på 200 grader og stek i ca 10 min.. eller til egget har den konsistenen du ønsker. Server eggeformene med persillepesto og godt brød.