SALMA PÅSKEMIDDAG

Skjermbilde 2020-03-30 kl. 15.49.04.png

LAKS I FORM MED SAFRANRISOTTO

Du trenger:

Ca. 600 g SALMA® laks 

20 g smør

2 ss revet applesinskall

Salt og pepper

1 fennikel

Safranrisotto:

4 dl risottoris

3 ss olivenolje

2 stk sjalottløk

6 dl grønnsaksbuljong

0.25 g safran

Saft fra 2 appelsiner

50 g revet parmesan

20 g smør 

Slik gjør du:

Sett ovnen på 200 grader. Ha SALMA® laksen i en ildfast form og ha over smør, salt, pepper og revet appelsinskall. Stekes i ovnen i ca. 25 min. 

Skjær fennikelen i tynne skiver med en mandolin eller en ostehøvel. Legg skivene i en bolle med vann og sett i kjøleskapet. Da blir de sprø og krøller seg pent!

Ha olje i en gryte eller en panne med høy kant. Finhakk løken og surr den myk i oljen. Ha i risottorisen og la den bli blank i oljen, ev tilsett litt mer olje om det trengs. Varm opp buljongen i en gryte ved siden av. Ha i safranen. Tilsett buljongen litt og litt, og la det småkoke under konstant omrøring. Væsken skal koke nesten inn mellom hver speing. 

Når risottoen er ferdig har du i appelsinsaft, parmesan og smør. Rør godt sammen og smak til med salt og pepper. Server risottoen med ovnsbakt SALMA® og sprø fennikel.