Fjøsnissen prosjekt TINE

Gøy å style morsom julefilm fra Tine m TRY og Einar film og fortellinger. Grøten mååå jo være perfekt
styling:Monica B. Sjøli, ass: Ine Gaarder

Se på behind the scenes fra fjøsnissen reklamefilm!

Det kommer flere filmer i dagene fremover.

ET STORT PROSJEKT

MASSE GØY

EKTE JULESTEMNING

 

Du kan også følge fjøsnissen på Instagram @fjosniss1

 

Her kommer det behind the scenes nr. 2!

 

 

Hvor gammel er fjøsnissen?

Grove pannekaker med ruccularøre og speilegg

Lei av vanlige speilegg? Vi har tatt egget et steg lenger!! Test denne oppskriften og du vil overraske familien en søndag morgen:) Gog helg fra Sporenstrek

 

Du trenger;

Pannekakerøre:
3 dl sammalt hvete
1/2 ts salt
5 dl lett melk
4 egg
smør til steking

1 pk ruccula
1/2 bunt vårløk
2 beger naturell yoghurt
saften av 1/2 appelsin
salt&pepper
1 fedd hvitløk, finhakket
2 never hasselnøtter
mynte
4 egg

 

Slik gjør du:

Lag pannekakerøre ved å blande mel og salt. ha i halvparten av melken og rør den klumpefri. Tilsett resten av melken og visp inn eggene. Smelt smør i en stekepanne og stek grove gode pannekaker.

Miks yoghurt med 2 store never grovhakket ruccula og finhakket hvitløk og vårløk. Ha i saften av appelsin og smak til med salt og pepper.

Rist grovhakkede hasselnøtter i tørr panne og stek 4 speilegg.

Topp pannekaker med ruccularøre, rucculasalat, litt mynte og speilegg.

Ha over ristede hasselnøtter.

 

 

Styling: Monica B. Sjøli
Foto: Margrethe Myhrer

Fiken pizza

Prøv en annerledes topping på pizzaen. And, fiken og grønnkål gir en ny smaksopplevelse! Kos dere:)

 

Du trenger:

1 basic pizzadeig
1 andebryst
1 beger creme fraiche
2 fedd hvitløk
1stort stykke gorgonzola
9 fiken
1 neve timian
halv pakke grønnkål
12 småløk
100 g valnøtter
4 ss flytende honning

 

Slik gjør du:

Gni inn andebrystet med salt og pepper og stek det med skinnsiden ned til den blir lett sprø før du vender den. Etterstek i ovnen i ca. 10-15 min. Ta ut og la den hvile.Lag pizzadeig og kjevle den ut til 4 flate pizzaer. Fordel over creme fraiche irørt finhakket hvitløk, delte fiken, gorgonzola, og valnøtter. Stek pizzaen på 225 grader i ca 15 min og topp med pannestekt grønnkål og småløk, skivet andebryst, fersk timian og honning. Dette kan bli en juleklassiker når du er lei av all den tunge maten.

 
Styling/ide: Monica B Sjøli Sporenstrek
Foto: Josefin Linder Team Sporenstrek
Ass: Ine Gaarder Team Sporenstrek

Maismuffins med innbakt Jarlsberg og nøttepesto

Hva med å lage litt godt til en skogstur i helgen? Lag maismuffins med Jarlsberg, en god pesto og god drikke. Pakk sekken og fyr opp bålet!

God helg fra Sporenstrek

Du trenger:

Maismuffins

2 stk egg
2 dl melk
1 1/2 dl hvetemel
3 dl maismel
1 ss sukker
3 ts bakepulver
1 ts salt
1/4 ts hvit pepper
4 ss mykt smør
100 g Jarlsberg

 

Nøttepesto

5 ss olivenolje
1 potte bladpersille
1 stk hvitløksfedd
1 dl valnøtter
1/2 dl cashewnøtter
1/4 ts salt
1/4 pepper

 

Slik gjør du:

Maismuffins

Set ovnen ved 220°C. Pisk sammen egg og melk. Bland sammen hvetemel, maismel, sukker, bakepulver, salt, pepper og smør i en egen bolle. Tilsett så eggeblandingen og rør. Fordel røren i muffinsformer. Bruk gjerne den amerikanske, kraftige sorten så står de bedre.

Skjær osten i biter og trykk dem ned i røren. Stek i midten av ovnen i ca 15 minutter. Du kan også bake brødet i en stor form, ca 20 cm i omkrets.

Nøttepesto

Hakk hvitløk. Bland sammen olivenolje, bladpersille, hvitløk, valnøtter, cashewnøtter, salt og pepper.

 

 

 

Styling: Monica B. Sjøli
Foto: Isidor
Kunde: Tine

SKREI LISBOA

Det er skreitid! Nyt denne deilige fisken mens den er her. Vi har laget den med litt chorizokick og en frisk ertekrem. Topp med mynte og du er in heaven :-)

God vinterferie til mange der ute fra Sporenstrek.

Ingredienser

  • 800 g Skrei som har ligget i 3 ss salt i 20 min, deretter skylt
  • 2 dl Kremfløte
  • 500 g Grønne fryste erter
  • 10 blader Frisk mynte
  • 0,5 stk Lime (saft av)
  • 4 ss Chorizo hakket
  • 0,3 stk Chili frisk, finhakket
  • 6 ss Smør usaltet
  • Salt
  • Pepper
  • 1 ss Solsikkeolje til steking

Slik gjør du

  1. Kok erter, mynte og fløte til en jevn og fin puré. Rør underveis slik at ertene går i oppløsning, eller bruk en stavmikser. Smak til med salt, pepper og lime.
  2. Stek chorizo og chili i smør på lav varme i ca. 5 min. Skjær skreien i porsjonsbiter og stek i solsikkeolje ca. 4 min på hver side til den flaker seg og får en gyllen farge. Server fisken oppå ertepuréen og ha chorizosmøret over tilslutt.

Styling: Monica B. Sjøli
Foto: Aina C. Hole Studio

Solbærgranola

Morsdag og valentinesday er over oss og da er det viktig å skjemme bort sine kjære. Lag en egen granola med kjærighet og topp den med dine favorittbær. Vi hadde deilige solbær i fryseren å brukte dette – du bruker det hva du vil – husk at pannestekte eplebåter også er godt nå i vinterkulda. Ha en deilig uke i kjærlighetens tegn!

Solbærgranola

Du trenger:

175 g havregryn

175 g ruggryn

150 g nøtter/mandler

150 g solsikke og gresskarkjerner

2 ts mikset krydder som kanel, kardemomme og stjerneanis

 

5 ss flytende honning

4 ss kokosolje

 

100 g tørkede solbær

5 ss tørket blomsterte

 

Slik gjør du:

Legg bakepapir på en stekplate. Bland alle hoved ingrediensene i en stor bolle og miks det godt sammen. Hell blandingen på bakepapiret og bak det i ovnen på 180 grader i ca 20 min. Vend massen noen ganger slik at den ikke brenner seg. Ta den ut  og la den bli kald før du blander inn de tørkede solbærene. Ha granolaen på et norgesglass og nyt den hjemmelagde frokosten!

Server den gjerne sammen med kesam eller melk, solbær og litt raspet limeskall.

Ide/styling/mat: Monica B Sjøli Sporenstrek
Ass: Ine Gaarder Team Sporenstrek
Foto: Aina C. Hole

Enkel persillerotsuppe med kyllingboller

Supper er enkelt og godt! Du kan lage verdens billigste og velsmakende budsjettsuppe, restesuppe og vegetarsuppe. Denne varmer,- har masse smak og du velger selv om du vil fylle den med protein eller kun lage vegetarisk. Ha en god Sporenstrek uke!

persillesuppe kiwi

Du trenger:

600 g Persillerot
1 Gul løk
2 fedd Hvitløk
Olivenolje til steking
4 dl Melk
7 dl Vann
0,5 Saften fra sitron
Salt
Pepper

Kyllingboller med urter:

400 g Kyllingkjøttdeig
0,5 Løk
1 fedd Hvitløk
100 g Philadelphia
1 ss red curry paste
2 dl Hakkede friske urter

Slik gjør du

Persillerotsuppe Skrell og skjær persillerot i mindre biter (hvis skallet er tynt og lyst holder det å bare skrubbe dem med en rotbørste). Skrell løk og hvitløk og skjær i skiver. Fres persillerot sammen med løk og hvitløk i litt olje. Hell over melk, vann og sitronsaft. Kok sakte til det er blitt mykt, i ca 15-20 minutter. Bland suppen til den blir glatt og skummete, bruk gjerne stavmikser rett i kasserollen. Smak til med litt pepper og salt.

Kyllingboller med urter Riv gul løk og hvitløk på rivjern. Bland sammen ingrediensene til farsen og smak til med urter, salt og pepper. Form til små boller. La kjøttbollene koke sakte i 4–5 minutter i suppen, de flyter opp når de er ferdige.

Styling: Monica B. Sjøli
Foto: Aina C. Hole

Oksehalesuppe & landbrød med Munkebyost

Vips så var januar over og februar banker på døra med snø i lufta! Da trenger vi litt varmende middager som er fylt med smak og kjærlighet. Denne tradisjonelle oksehalesuppen har fått en tvist med lammepølser og munkebyost – og topper du med grønnkål så får øye og gane noe grønt å kose seg med!

God arbeidsuke fra Sporenstrek, keep warm!!

2015.01.29 Nordisk29516

Du trenger:
1 kilo oksehaler
1,2 liter vann
5 st laubærblad
10 st helpepper
1 neve bladpersille
8 st små sjarlottløk
3 fedd hvitløk
3 never grønnkål
1 ss mørk kjøttbuljong
2 stk lammepølser

Brød og Munkebyost

Slik gjør du:
Kok opp vann, oksehaler, laubærblad og pepper. La alt småkoke i 3 timer. Skum av kjøttet underveis. Etter 3 timer skreller du sjarlottløk, deler de på midten og tilsetter de i suppen. Del hvitløken i tynne skiver. Skjær av stilken på persillen og tilsett halvparten sammen med hvitløken i suppen. Ha i buljong og la alt koke ytterligere 1 time.

Ta ut kjøttet og rens vekk ben og fett. Stek lammepølsene i biter i stekepanne og ha disse og oksekjøttet i suppen. Ved servering strør du over resten av bladpersillen og grovhakket grønnkål. Nyt denne smakfulle suppen sammen med godt brød toppet med Munkebyost.

 

Styling: Monica B. Sjøli
Foto: Veslemøy Vråskar

Lime og chilibakt fisk i ovn

Det er fortsatt mørkt ute, men vårlyset sniker seg innpå oss og med det kommer lysten på deilige sunne retter med mye smak. Ukas oppskrift har en touch av Asia og er enkel å lage. Server gjerne fisken med fresh salat og en god ponzusaus.

God Sporenstrek uke!

 

Datrk Asian0362

Du trenger:
800 g filet eller 1,5 kilo hel fisk,f.eks dorade eller flyndre
2 st lime
2 grønne chilli
3 fedd hvitløk
100 g temperert  smør
2 cm stor bit ingefær
1 finhakket sitrongress
1 finhakket limeblad
1 ss sesamolje
salt
pepper

Slik gjør du:
Rasp ingefær og finhakk hvitløk,sitrongress og limeblad. Bruk ett zest jern eller rasp skallet fra 1 lime. Ha alt dette inkludert saften fra  begge lime i en bolle med sesamolje og smør. Bland det godt. Finhakk chili. Legg fisken i en ildfast form eller lag folie pakker med bakepapir. Fordel den deilige smaksblandingen over fisken. Dryss over chili og stek i ovnen på 180 grader. Ca 15 min for filet og 30 min om det er en helfisk av mindre type som f.eks flyndre. Server gjerne fisken på bananblader med halve lime til. En grønn salat med vårløk,sukkererter,agurk og koriander er et must til!.

Styling: Monica B. Sjøli
Foto: Josefin Linder

Sporenstrek Reklame AS