KAFFE PISCO SOUR

KAFFE PISCO SOUR

 

4 Drinker

 

4 espressoshots, eller 4 dl sterk kaffe

2 eggehviter

Isbiter

Saften av 2 lime

4 ss sukkervann ( 1,5 dl vann kokt opp med 3 ss sukker, avkjølt)

2 dl pisco

 

Miks alle ingrediensene i en cocktail shaker og rist godt. Bruk gjerne blender også. Fordel i fire glass og server med en gang.

SOLBÆRGRANOLA

Høsten er over oss og vi trenger varme, smakfulle frokoster som gir oss en god start på dagen. Vi har hentet frem bestemors stikkelsbær fra glemselen og de mørke saftfulle solbærene for å gjøre disse frokostene til en liten vandring i gammeldagse bærfulle hager. Andre bær kan fint brukes hvis du ikke får tak i dette eller har fryseren full! God frokost!

Du trenger:

175 g havregryn

175 g ruggryn

150 g nøtter/mandler

150 g solsikke og gresskarkjerner

2 ts mikset krydder som kanel, kardemomme og stjerneanis

 

5 ss flytende honning

4 ss kokosolje

 

100 g tørkede solbær

5 ss tørket blomsterte

 

Slik gjør du:

Legg bakepapir på en stekplate. Bland alle hoved ingrediensene i en stor bolle og miks det godt sammen. Hell blandingen på bakepapiret og bak det i ovnen på 180 grader i ca 20 min. Vend massen noen ganger slik at den ikke brenner seg. Ta den ut og la den bli kald før du blander inn de tørkede solbærene. Ha granolaen på et norgesglass og nyt den hjemmelagde frokosten!

Server den gjerne sammen med kesam eller melk, ferske solbær og litt raspet limeskall.

 

SOLBÆRSAFT

 

Du trenger:

2 kg solbær

3 dl vann

400 g sukker

 

Slik gjør du:

Rens modne solbær for rusk og blader, men stilkene kan sitte på. Fyll bær og vann i en stor kjele og kok langsomt opp. La bærene trekke til de faller sammen og slipper saften sin. Sil bærene kjennom et silklede eller finmasket duk.Mål saften. Kok opp saften og rør inn ca 400 g sukker pr liter saft og gi det hele et godt oppkok mens du rører så alt sukkeret smelter. Fyll den varme saften på varme, rene flasker og skru på kork m en gang. Oppbevar flaskene mørkt og kjølig.

Tips: Ha skiver av ingefær i saften din når du lager deg et glass kald eller varm saft og få et lite kick i form av smak og sunnhet.

 

KOKOSPANNEKAKER

 

Du trenger:

3 bananer

6 egg

 

150 g solbær

100 g kokosmel

1 ts kanel

skallet av 1 raspet sitron

kokosolje til steking(sunt!)

 

stikkelsbærsyltetøy, se oppskrift under

yoghurt naturel

 

Slik gjør du:

Mos bananene i en stor bolle. Ha i egg og kokosmel og pisk det godt sammen. Hell i solbærene og vend de inn. Stek tykke små pannekaker i kokosolje og la de bli gyldne på begge sider. Legg pannekakene i en stabel og hell over stikkelsbærsyltetøy og litt yoghurt naturel. En deilig og annerledes høstfrokost!

SOLBÆR OG STIKKELSBÆRSYLTETØY

Du trenger:

500 g solbær eller stikkelsbær

litt vann

2-300 g sukker

 

smakstilsettere er: ingefær, kanel, stjerneanis, vaniljefrø

 

Slik gjør du:

Kok bærene i 5-10 min m litt vann og ha i sukker og ønsket smakstilsetter. Kok opp og la det tykne. Hell over i rene glass og forsegl!

 

NØTTEBRØD

Nøtte&solbærbrød med cottagecheese, bær og ananssalvie

Du trenger:

5 dl hvetemel

2 dl havregryn

1 dl linfrø

1 dl solbær

1 dl hasselnøtter,hakket

2 ts natron

salt

4 dl matyoghurt

4 ss honning

1 revet eple, el gulrot

5 ss blandede frø og nøtter til topping

 

1 beger cottagecheese

solbærsyltetøy

stikkelsbær

1 neve ananssalvie

 

Slik gjør du:

Bland alt det tørre til brødet i en bakebolle. Ha i yoghurt, honning ,solbær og eple og rør deigen godt sammen. Dekk en brødform med bakepapir eller smør den. Ha i røren og dryss over ønskede frø og nøtter. Stek brødet nederst i ovnen på 175 grader i ca 1 – 1,5 time. Tips: Sjekk m trepinne om brødet er ferdig. Er den tørr kan du ta ut brødet. Avkjøl på rist. Del i skiver og ha på cottagesheese, solbærsyltetøy, litt ferske stikkelsbær. Topp med nyplukket ananas-salvie og mynteblomster. Vakkert og godt!

 

 

SOLBÆRGRØT MED RISTEDE MANDLER

 

 

Du trenger:

6 dl solbær

3 dl vann

2 dl eplejuice

1,5 dl sukker

1 stjerneanis

3 ss potetmel

litt kaldt vann

mandelmelk/el vanlig melk

1 dl hakkede ristede mandler

 

 

Slik gjør du:

Rens solbærene. Ha vann, eplejuice og sukker i en kjele og kok opp. Ha bærene i kjelen og kok de sammen med en stjerneanis for deilig smak. Når bærene sprekker er de ferdige. Lag en jevning av potetmel og kaldt vann og ha den oppi bærene. Kok opp kompotten og helle den i en bolle til avkjøling. Hakk og tørrrist mandlene i en panne og server de oppå grøten sammen med litt melk. Litt ferske solbær eller stikkelsbær er vakkert og gir en deilig friskhet.

 

 

 

 

 

 

BAKT HAVREGRØT MED STIKKELSBÆR OG SOLBÆR

 

!

 

 

Bakt havregrøt med stikkelsbær og solbær

Du trenger:

500 g stikkelsbær&solbær

175 g havregryn

1 ts bakepulver

2 cm revet ingefærrot

½ ts maldonsalt

2 egg

5 dl melk

frø fra en vaniljestang

½ dl honning

2 ss kokosolje

50 g hasselnøtter

50 g gresskarkjerner

50 g pistasjnøtter

mynte

 

Slik gjør du:

Smør en ildfast form med kokosolje og hell i bærene. Bland havregryn, bakepulver, ingefær og salt i en bolle – og pisk eggene i en annen, tilsett melk og vaniljefrø og pisk blandingen jevn. I en tredje bolle mikser du honning med grovhakkede gresskarkjerner, hasselnøtter. Hell havgregrynmiksen over bærene og ha over eggemelken.Topp det hele med nøttemiksen og bak det hele i ovnen på 190 grader i ca 35 min. Den bakte havregrøten skal ha en gylden topp. Server den varm med litt vaniljeyoghurt eller mandelmelk og hakket mynte.

CLASSIC DINER FOR GILDE OG PRIOR

 

 

Styling Monica B Sjøli

Foto Aina C Hole

DUDE FOOD FOR GILDE OG PRIOR

 

 

 

Styling av Monica B Sjøli

Foto Aina C Hole

Sitrus og agurksalat

SITRUS OG AGURKSALAT MED KOKOS&INGEFÆRDRESSING

 

4

Du trenger:

2 appelsiner

3 klementiner

kjøtt fra ½ kokosnøtt

1 lime

1 agurk

1 pk sukkererter

miniurter

spiselige ringblomster

 

Kokos&ingefær dressing:

250 ml kokosmelk

1 lime, saften

1 ss honning

2 cm ingefær, finraspet

½ chili finhakket

 

 

 

Slik gjør du:

Del appelsin, lime og klementing i skiver og legg dette utover et fat. Topp med kjøttet fra en halv kokosnøtt og delte sukkererter. Lag dressingen ved å blande alle ingrediensene og blande det godt. Hell over salaten og dryss over miniurter og ringblomstblader. Vakkert og godt alene eller spennende tilbehør til grillet kyllingbryst.

 

 

Sporenstrek Reklame AS