Oksehalesuppe & landbrød med Munkebyost

januar 29, 2017

Vips så var januar over og februar banker på døra med snø i lufta! Da trenger vi litt varmende middager som er fylt med smak og kjærlighet. Denne tradisjonelle oksehalesuppen har fått en tvist med lammepølser og munkebyost – og topper du med grønnkål så får øye og gane noe grønt å kose seg med!

God arbeidsuke fra Sporenstrek, keep warm!!

2015.01.29 Nordisk29516

Du trenger:
1 kilo oksehaler
1,2 liter vann
5 st laubærblad
10 st helpepper
1 neve bladpersille
8 st små sjarlottløk
3 fedd hvitløk
3 never grønnkål
1 ss mørk kjøttbuljong
2 stk lammepølser

Brød og Munkebyost

Slik gjør du:
Kok opp vann, oksehaler, laubærblad og pepper. La alt småkoke i 3 timer. Skum av kjøttet underveis. Etter 3 timer skreller du sjarlottløk, deler de på midten og tilsetter de i suppen. Del hvitløken i tynne skiver. Skjær av stilken på persillen og tilsett halvparten sammen med hvitløken i suppen. Ha i buljong og la alt koke ytterligere 1 time.

Ta ut kjøttet og rens vekk ben og fett. Stek lammepølsene i biter i stekepanne og ha disse og oksekjøttet i suppen. Ved servering strør du over resten av bladpersillen og grovhakket grønnkål. Nyt denne smakfulle suppen sammen med godt brød toppet med Munkebyost.

 

Styling: Monica B. Sjøli
Foto: Veslemøy Vråskar