SKREI LISBOA

februar 18, 2017

Det er skreitid! Nyt denne deilige fisken mens den er her. Vi har laget den med litt chorizokick og en frisk ertekrem. Topp med mynte og du er in heaven :-)

God vinterferie til mange der ute fra Sporenstrek.

Ingredienser

  • 800 g Skrei som har ligget i 3 ss salt i 20 min, deretter skylt
  • 2 dl Kremfløte
  • 500 g Grønne fryste erter
  • 10 blader Frisk mynte
  • 0,5 stk Lime (saft av)
  • 4 ss Chorizo hakket
  • 0,3 stk Chili frisk, finhakket
  • 6 ss Smør usaltet
  • Salt
  • Pepper
  • 1 ss Solsikkeolje til steking

Slik gjør du

  1. Kok erter, mynte og fløte til en jevn og fin puré. Rør underveis slik at ertene går i oppløsning, eller bruk en stavmikser. Smak til med salt, pepper og lime.
  2. Stek chorizo og chili i smør på lav varme i ca. 5 min. Skjær skreien i porsjonsbiter og stek i solsikkeolje ca. 4 min på hver side til den flaker seg og får en gyllen farge. Server fisken oppå ertepuréen og ha chorizosmøret over tilslutt.

Styling: Monica B. Sjøli
Foto: Aina C. Hole Studio