Solbærgranola

februar 11, 2017

Morsdag og valentinesday er over oss og da er det viktig å skjemme bort sine kjære. Lag en egen granola med kjærighet og topp den med dine favorittbær. Vi hadde deilige solbær i fryseren å brukte dette – du bruker det hva du vil – husk at pannestekte eplebåter også er godt nå i vinterkulda. Ha en deilig uke i kjærlighetens tegn!

Solbærgranola

Du trenger:

175 g havregryn

175 g ruggryn

150 g nøtter/mandler

150 g solsikke og gresskarkjerner

2 ts mikset krydder som kanel, kardemomme og stjerneanis

 

5 ss flytende honning

4 ss kokosolje

 

100 g tørkede solbær

5 ss tørket blomsterte

 

Slik gjør du:

Legg bakepapir på en stekplate. Bland alle hoved ingrediensene i en stor bolle og miks det godt sammen. Hell blandingen på bakepapiret og bak det i ovnen på 180 grader i ca 20 min. Vend massen noen ganger slik at den ikke brenner seg. Ta den ut  og la den bli kald før du blander inn de tørkede solbærene. Ha granolaen på et norgesglass og nyt den hjemmelagde frokosten!

Server den gjerne sammen med kesam eller melk, solbær og litt raspet limeskall.

Ide/styling/mat: Monica B Sjøli Sporenstrek
Ass: Ine Gaarder Team Sporenstrek
Foto: Aina C. Hole