Enkel persillerotsuppe med kyllingboller
Supper er enkelt og godt! Du kan lage verdens billigste og velsmakende budsjettsuppe, restesuppe og vegetarsuppe. Denne varmer,- har masse smak og du velger selv om du vil fylle den med protein eller kun lage vegetarisk. Ha en god Sporenstrek uke!
Du trenger:
600 g Persillerot
1 Gul løk
2 fedd Hvitløk
Olivenolje til steking
4 dl Melk
7 dl Vann
0,5 Saften fra sitron
Salt
Pepper
Kyllingboller med urter:
400 g Kyllingkjøttdeig
0,5 Løk
1 fedd Hvitløk
100 g Philadelphia
1 ss red curry paste
2 dl Hakkede friske urter
Slik gjør du
Persillerotsuppe Skrell og skjær persillerot i mindre biter (hvis skallet er tynt og lyst holder det å bare skrubbe dem med en rotbørste). Skrell løk og hvitløk og skjær i skiver. Fres persillerot sammen med løk og hvitløk i litt olje. Hell over melk, vann og sitronsaft. Kok sakte til det er blitt mykt, i ca 15-20 minutter. Bland suppen til den blir glatt og skummete, bruk gjerne stavmikser rett i kasserollen. Smak til med litt pepper og salt.
Kyllingboller med urter Riv gul løk og hvitløk på rivjern. Bland sammen ingrediensene til farsen og smak til med urter, salt og pepper. Form til små boller. La kjøttbollene koke sakte i 4–5 minutter i suppen, de flyter opp når de er ferdige.
Styling: Monica B. Sjøli
Foto: Aina C. Hole