JULESALAT MED MEDISTERKAKER
Dette trenger du:
1 pk Gilde medisterkaker
¼ stk rødkål
1 pose spinat
1 stk pære
6 stk fiken
1 stk granateple
1 neve valnøtter
100 g gorgonzola
4 skiver rugbrød
VINEGRETTE
4 ss olivenolje
1 ts dijonsennep
1 sitron sitronsaft
Timian
Slik gjør du:
Finsnitt rødkål å legg den utover et fat, vend inn spinat, pære i biter og delte fiken. Topp med granateplefrø, panneristede hakkede valnøtter og biter av gorgonzola. Bland sammen vinegretten og ringle den over. Stek medisterkaker med smør i stekepannen. Del og vend de inn i salaten. Topp med timian. Godt med rugbrød eller annet godt julebrød . Tips: Bruk det du har i huset av frukt og grønnsaker. Rosiner, klementiner, epler og andre salater fungerer like godt i en julesalat. Ikke glem de andre nøttene heller. Hakkende hasselnøtter og mandler etter en runde i stekepannen smaker himmelsk som topping på en salat eller rotmos. Julepølse eller ribbe er det bare å kutte i biter å mikse med en smaksrik salat eller ha det i en "pytt i panne". Husk at du kan lage pulled pork av restebitene fra ribben. Det kan du bruke i taco, bowls, som kveldsnacks eller som topping på en grønnsaksrett.