NØTTEBRØD
Nøtte&solbærbrød med cottagecheese, bær og ananssalvie
Du trenger:
5 dl hvetemel
2 dl havregryn
1 dl linfrø
1 dl solbær
1 dl hasselnøtter,hakket
2 ts natron
salt
4 dl matyoghurt
4 ss honning
1 revet eple, el gulrot
5 ss blandede frø og nøtter til topping
1 beger cottagecheese
solbærsyltetøy
stikkelsbær
1 neve ananssalvie
Slik gjør du:
Bland alt det tørre til brødet i en bakebolle. Ha i yoghurt, honning ,solbær og eple og rør deigen godt sammen. Dekk en brødform med bakepapir eller smør den. Ha i røren og dryss over ønskede frø og nøtter. Stek brødet nederst i ovnen på 175 grader i ca 1 – 1,5 time. Tips: Sjekk m trepinne om brødet er ferdig. Er den tørr kan du ta ut brødet. Avkjøl på rist. Del i skiver og ha på cottagesheese, solbærsyltetøy, litt ferske stikkelsbær. Topp med nyplukket ananas-salvie og mynteblomster. Vakkert og godt!