PRIOR KALKUNFILET
HELSTEKT FYLT KALKUNFILET MED BYGOTTO OG GRØNN SALAT
Du trenger:
Kalkunfilet 750 g
Lime1 stk
Persille 0,5 potte
Timian 1 neve
Smør 150 g
Hvitløksfedd 3 stk
Salt & Pepper
Sjalottløk 2 stk
Hvitløksfedd 2 stk
Byggryn 200 g
Eplejuice1 dl Kraft (ev. vann med buljongterninger)
5 dl (kyllingkraft)
Parmesan (revet)50 g
Smø r40 g
Grønne erter 300 g (frosne)
Kraft (ev. vann med buljongterninger)1 dl (kalkunkraft)
Spinat 60 g
Mynte1 neve
Sitronsaft 2 ss
Slik gjør du:
Skjær en lomme i siden på kalkunfileten. Pass på så du ikke skjærer helt igjennom.
Ha i limeskall, saft fra 1 lime, finhakket persille, timian, smør og raspet hvitløk i en bolle. Smak til med salt og pepper. Fyll kalkunen med dette. Hvis du vil kan du surre en hyssing rundt. Legg kjøttet i en ildfastform og stek i ovnen på 175 grader til den har en indre temperatur på 68 grader. La den hvile minst 10 minutter på kjøkkenbenken før du skjærer den opp.
Mens kalkunen stekes lager du tilbehøret. Finhakk sjalottløk og hvitløk. Surr det mykt i en kasserolle med litt olivenolje. Ha i byggrynene og eplejuice. La juicen koke inn og spe litt etter litt med kraften mens du rører. Når det er mykt, har du i parmesan. Mos erter grovt i en bolle. Ta av 1 dl kraft og ha i en annen bolle. Ha i spinat og kjør det glatt med stavmikser. Tilsett finhakket mynte og sitronsaft. Bland nå i erter og spinat-væsken i byggrynsrisottoen. Ha i smør og topp med litt parmesan og persille eller mynte. Du kan fint bruke kraften fra kalkunen hvis du vil!
Vel bekomme!