Ravioli med nøtter&myntepesto og sukkererter

Hjemmelaget ravioli med en smak av vår er ukas helgetips til dere. Vil du imponere gjestene dine så trer du ravioli på et spidd og topper med delte sukkererter, nøttepesto og mynte. Smaksmessig og visuelt vakkert.

God helg fra oss i Sporenstrek

erterserie-4.jpg

Du trenger:
250 g hvetemel evt durumhvete
½ ts salt
2 stk egg
2 stk eggeplommer

Fyll:
200 g fersk hakket spinat
250 g ricotta
revet skall fra 1 lime
30 g parmesan, finraspet
1 neve finhakket mynte
100 g parma, i småbiter
pepper

nøttepesto:
100 g hakkede walnøtter
og hasselnøtter ristet i stekepanne
2 fedd hvitløk finhakket
2 ss olje
1 dl flytende honning
1 neve mynte
1 pakke sukkererter
mynte
1 lime

Slik gjør du:
Sikt melet på benken og lag en fordypning til salt egg og eggeplommer. Kna eggene inn i melet litt og litt om gangen og samle alt tilslutt til en deig. Elt deigen i minst 5 minutter  til den er smidig og varm. Pakk deigen inn i plastfolie og la den hvile i 30 minutter før du kjevler den ut. – eller kjører den igjennom en pastamaskin for å lage plater. Bland ricottafyllet godt sammen og legg de i små hauger bortover pastaplaten. Topp men en annen plate og klem litt rundt hvert fyll slik at pastaen fester seg. Stanse ut ravioli med en form eller bruk kniv eller rilleskjærer.  Lag nøttepestoen. Rist nøtter i tørr panne, surr hvitløk i litt olje og miks med honning og mynte. Kok opp vann i en kjele og ha i litt salt. Kok raviolien al dente i ca 4 minutter og fordel noen på hver tallerken. Topp med nøttepestoen og delte sukkererter med saften av fersk lime og mynte over. Mmmm deilig!

STYLING: MONICA B. SJØLI
FOTOGRAFERING: AINA C. HOLE