CHILLIBAKT DORADE

Det er fortsatt mørkt ute, men vårlyset sniker seg innpå oss og med det kommer lysten på deilige sunne retter med mye smak. Ukas oppskrift har en touch av Asia og er enkel å lage. Server gjerne fisken med fresh salat og en god ponzusaus.

God Sporenstrek uke!

Datrk-Asian0362.jpg

 Du trenger:
800 g filet eller 1,5 kilo hel fisk,f.eks dorade eller flyndre
2 st lime
2 grønne chilli
3 fedd hvitløk
100 g temperert  smør
2 cm stor bit ingefær
1 finhakket sitrongress
1 finhakket limeblad
1 ss sesamolje
salt
pepper


Slik gjør du:
Rasp ingefær og finhakk hvitløk,sitrongress og limeblad. Bruk ett zest jern eller rasp skallet fra 1 lime. Ha alt dette inkludert saften fra  begge lime i en bolle med sesamolje og smør. Bland det godt. Finhakk chili. Legg fisken i en ildfast form eller lag folie pakker med bakepapir. Fordel den deilige smaksblandingen over fisken. Dryss over chili og stek i ovnen på 180 grader. Ca 15 min for filet og 30 min om det er en helfisk av mindre type som f.eks flyndre. Server gjerne fisken på bananblader med halve lime til. En grønn salat med vårløk,sukkererter,agurk og koriander er et must til!.

Styling: Monica B. Sjøli
Foto: Josefin Linder