RØDBET OG NØTTEHUMMUS

RØDBET OG NØTTEHUMMUS

4 pors.

Hummus er topp som forrett, dipp eller som tilbehør – og supersunt!

50 g valnøtter/hasselnøtter

1 ss spisskumminfrø

1 skive skorpefritt dagsgammelt brød

200 g kokte rødbeter

2 ss tahini eller slett peanøttsmør

2 fedd hvitløk, knust

saft av 1 appelsin

1 ss olivenolje

salt og pepper

Kok rødbeter møre i vann. Dette kan ta litt tid!

Rist nøttene i ovnen på 200 grader i 5 minutter og la de bli avkjølt. Rist spisskumminfrø i stekepanne under stadig risting så de ikke blir svidd og knus de varme frøene i en morter. Ha revet brød og nøtter i en blender og kjør det til smuler. Ha rødbeter,tahini,appelsinsaft, olje og salt og pepper oppi og kjør til en fast mos. Smak til med spisskummmin og hvitløk. Hvis du syns mosen er for fast har du i litt mer hvitløk.

Sett den kaldt til den skal serveres – men server den romstemperert for best smak!