NEW YORK BAGEL

Hva er vel mer inspirerende enn NewYork for et kreativt team?..

NewYork er byen over alle byer, og mens vi fylte på med inntrykk, rekvisitahandling og fantastiske matopplevelser så måtte vi jo ta en break i selveste Sentral Park. Her er noen smakebiter slik at dere kan dele opplevelsen med oss. Lag deres egen picknick og spe på med gode oster, drikke og gode venner i nærmeste parkanlegg her hjemme og drøm dere bort til the big apple med en bagel i munnen! Enjoy!!

hus3-395x545.jpg
picnic4-copy-362x545.jpg
test.bagel_-e1427187962979-761x488.jpg

Bagels med lakse krem og spirer

I New York har du et enormt utvalg av Bagels, og vi tok med oss et lite utvalg av smaker på tur – men her har du en klassisk oppskrift som du kan smaksette med frø eller annet mel selv.. have fun!

 

16 stk

50 g gjær

5,5 dl vann

12 dl fint hvetemel

4 dl hveteblandet rugmel

0,5 dl sukker

1 ss salt

2 ss nøytral olje 

koking

5 l vann

1 ss sucker

egg til pensling

valgfri frø – sesam, valmue, cumin.etc..

 

Løs opp gjæren i litt lunken væske. Tilsett resten av vannet.

Bland i mel, sukker, salt og olje. Elt deigen godt så den blir kompakt og ganske tung.

Legg deigen på bakebordet og kna den minst 10 minutter. Knaingen er viktig for å få rette konsistens på baksten.

Har du eltekrok på kjøkkenmaskinen, kan du elte kraftig 5 minutters tid.

Del deigen i like store emner. Rull ut hvert emne til en 25-30 cm pølse som smalner mot endene. Form pølsene til en sirkel med 8-10 cm i diameter. Trykk endene godt sammen.

La de heve i 30 minutter.

Sett stekeovnen på 200 grader.

Koking

Kok opp vannet i en kjele og ha i sukkeret.

Legg i deigkringlene, noen få om gangen. Kok dem et par minutter på hver side.

Legg bagelsene over på bakebrett på smurt plate eller bakepapir.

Hvis du ønsker gyllen overflate, pensle med sammenpisket egg.

Dryss med ønskede frø over. Frøene vil henge på selv uten eggepensling siden kringlene er våte etter kokingen.

Stek dem ved 200 grader 25-30 minutter til de er gylne på overflaten.

Avkjøl på rist. Husk at Bagels kan fryses.

Laksekrem

4 stk

Du trenger:

150 g røkelaks eller kald ovnsbakt laks

100 g fersk ost

1 dl seter rømme

2 ss sitron saft

1 tss Worcestershire saus

salt

hvitpepper

 

Slik gjør du:

Om du bruker ovnsbakt laks, mos denna sammen med ost , rømme og sitron godt. Om du velger røkelaks kan du finhakke den eller mose den med en stavmikser. Bland sammen som ovenfor. Smak til med salt, pepper og sitron. Serveres på bagel med litt spirer, salat eller dill.