NORDISK HØST

Da er hverdagen tilbake!

Derfor gir vi dere her en liten enkel nordisk rett som du lett lager mens du hjelper barn med lekser, setter på en vask til og tenker på morgensdagens gjøremål. Spis den uten flesk også, – lag en lett kesamdip til med mye hvitløk og timian og du har en ren vegetar-rett.

2015.01.29-Nordisk29536-761x1141.jpg

Du trenger:

600 gram røtter, pastinakk, persillerot, skorsonnerøtter eller kålrot
saften av 1 sitron
3 ss rapsolje
600 gram sideflesk eller helbacon
2 ss akasiehonning
1 neve sitrontiman
salt
pepper

 

Slik gjør du:

Del røtter og rotfrukter i biter slik at de får jevn steketid. Legg de i en ildfast form. Del sitronen på mitden, press over saften og hell over olje.

Stek i ovnen på 225 grader i ca 20 min eller til røttene er myke og gyldne.

Skjær flesket i tykke biter og stek det crispy på høy varme i stekepanne.

Server de myke smakfulle røttene med flesket, strø over salt, pepper, sitrontimian og tilslutt litt honning. Enkel nordisk hverdagsmat med vri!

God januar fra oss!

STYLING: Monica B. Sjøli
FOTO: Veslemøy Vråskar