GRILLET LIME OG KOKOSMARINERT KVEITE MED GRILLET BLOMKÅL

Hot og godt! Dette blir sommerens hit!

BAKGÅRD.INTRIØRMAGASINET.mat-3-761x1142.jpg

Du trenger:

1 blomkål skjært i skiver og buketter

2 hvitløksfedd

3 ss olivenolje

1 dl kokosmelk

1 ss limezest

saften av 1 lime

800g kveite, eller annen hvit fisk.

1 pose salatbladtopper

1 neve koriander

1 neve mandler

 

 

GRØNN KREMET CHILISAUS

 

4 grønne chili, uten frø

50 g koriander

2 fedd hvitløk

2,5 dl creme fraiche

1dl melk

Saften av en lime

1 ts honning

salt

pepper

 

Kjør alle ingredienser i en blender til du har en fin og jevn saus, eller rør den sammen m hånd hvis du ønsker den røffere.

 

Slik gjør du:

Bland sammen kokosmelk, finhakket hvitløk, olivenolje og limezest og limesaft og la kveita ligge i marinaden i kjøleskap i 2 timer. Lag chilisausen og sett den kaldt. Tørr -rist grovhakkede mandler i stekpannen og forvell blomkålen lett slik at den er klar til grilling. Varm opp grillen og smør risten med litt olje så ikke fisken setter seg fast. Man kan også bruke foliepakke hvis man ønsker det. Legg blomkålen på grillen og la den få litt farge. Server kveita med grillet blomkål, litt salatbladtopper, koriander og ristede mandler.Topp med den kremede chilisausen.