MØRBRAD MED SØTPOTET, APPELSIN OG QUINOA

BAKGÅRD.INTRIØRMAGASINET.mat-2.jpg

4stk

 

Du trenger:

6oog mørbrad

 

Rub til mørbrad:

50g sukker

2 ts cayennepepper
2 ts røkt paprika
1ts salt
1ts oregano, tørket
½ ts pepper, kvernet
Søtpotetsalat

 

1 chili, gjerne gul amarillo

500g søtpotet

1 appelsin

½ grapefrukt

3 dl kokt sort quinoa

2 ts hvitvinseddik

saften av en lime

salt og pepper

1 neve bladpersille

1 neve koriander

 

SLIK GJØR DU:

Bland sammen alle ingredienser til ruben. Del kjøttet i biffer. Gni blandingen godt inn i hele kjøttstykket. Kutt søtpoteten i små kvadratiske firkanter. Kok i ca 20 min. De skal være myke, men fortsatt litt faste. Kok quiona etter annvisning på pakken. Sjekk gjerne med en gaffel underveis. Fileter appelsinen og grapefrukten så du får rene og fine båter. Gjør klar grillen og la den bli god og varm før du starter med kjøttet, imens blander du alle ingredienser til salaten.

Stek biffene ”to your liking” og server de med søtpotetsalaten og den god rosevin.