SALMA PÅSKEMIDDAG
LAKS I FORM MED SAFRANRISOTTO
Du trenger:
Ca. 600 g SALMA® laks
20 g smør
2 ss revet applesinskall
Salt og pepper
1 fennikel
Safranrisotto:
4 dl risottoris
3 ss olivenolje
2 stk sjalottløk
6 dl grønnsaksbuljong
0.25 g safran
Saft fra 2 appelsiner
50 g revet parmesan
20 g smør
Slik gjør du:
Sett ovnen på 200 grader. Ha SALMA® laksen i en ildfast form og ha over smør, salt, pepper og revet appelsinskall. Stekes i ovnen i ca. 25 min.
Skjær fennikelen i tynne skiver med en mandolin eller en ostehøvel. Legg skivene i en bolle med vann og sett i kjøleskapet. Da blir de sprø og krøller seg pent!
Ha olje i en gryte eller en panne med høy kant. Finhakk løken og surr den myk i oljen. Ha i risottorisen og la den bli blank i oljen, ev tilsett litt mer olje om det trengs. Varm opp buljongen i en gryte ved siden av. Ha i safranen. Tilsett buljongen litt og litt, og la det småkoke under konstant omrøring. Væsken skal koke nesten inn mellom hver speing.
Når risottoen er ferdig har du i appelsinsaft, parmesan og smør. Rør godt sammen og smak til med salt og pepper. Server risottoen med ovnsbakt SALMA® og sprø fennikel.