Agurk&rabarbrasalat med sjøkreps og rødbetsmør
Agurk&rabarbrasalat med sjøkreps og rødbetsmør
Du trenger:
1 økologisk agurk
4 stilker rabarbra
eller 6 plommer
1 kilo sjøkreps
1 kokt kald,økologisk rødbet
2 fedd hvitløk finhakket
3 blader ramsløk finhakket
saften av en ½ økologisk sitron
150 gram smør fra Røros eller Avdems gårdsysteri
salt
pepper
mikrourter eller spiselige sommerblomster til pynt
Godt med hjemmebakt landbrød!
Tips: Kolonihagen baker økologisk brød.!
Slik gjør du:
Høvle agurken i lange skiver på en mandolin og legg den i kaldt vann slik at den blir crispy. Skjær rabarbra I småbiter eller kutt plommer I tynne skiver. Dette lager basen til en syrlig salat. Lag rødbetsmøret ved å blande smør,rødbet, hvitløk, ramsløk, saften fra sitron, pepper og salt i en foodprossessor. Bland agurk og rabarbra/plommer sammen og topp med noen ferdigrensede sjøkrepshaler og mikrourter. Legg hele sjøkreps på tilslutt, – for noe vakrere finnes knapt! Server med rødbetsmør og hjemmelaget landbrød.
Tips: Ønsker du å bytte rødbetsmøret med en herlig majones så lager du en basic majones med egg som kommer fra glade høner, altså frittgående økologiske – og blander inn ramsløk og litt raspet sitron. God sommer!