MINI-SANDWICH MED SITRON OG CANTALOPEMELONSHERBET

2015.03.18-Iskaker0462-761x1142.jpg

MINI-SANDWICH MED SITRON OG CANTALOPEMELONSHERBET

 

Kjeks

20-25 stk

 

Du trenger:

200g smør

175g sukker

1 stort egg

400g hvetemel

1ts vaniljeekstrakt

 

Slik gjør du:

I en kjøkkenmaskin rør smør og sukker hvitt. Tilsett så et egg og rør inn mel og vaniljeekstrakt på lav hastighet. Kna godt og avkjøl i kjøleskapet i minst en time. Sett ovnen p[ 180g og kjevl ut deigen til den er ca 5mm tykk. Bruk en sirkelkutter, eller du kan bruke et glass og trykk ut formene dine. Legg på et bakebrett med bakepapir. Stek i 10-12 min. Avkjøl på rist.

 

Sitronsherbet

Du trenger:

Saften av 2-3 sitroner

sitronzest av 1 sitron

1,5 dl tyrkisk yoghurt

2dl lett melk

60g sukker

 

Cantalopemelonsherbet

Du trenger:

1 halv cantalopemelon

1,5dl tyrkisk yoghurt

2dl lett melk

60 sukker

 

Sitronsherbet

Slik gjør du:

Bland alle ingrediensene i en blender og kjør til du har en jevn masse. Om du bruker en ismaskin følger du instruksene, og avkjøler væsken før du heller den i. Hell over i en 15x30cm stor form som er gjort klar med plastfolie i bunnen og opp langs kantene. Væsken skal kun stige noen cm over bunnen. Dette blir tykkelsen på sandwichene.

Om du ikke har ismaskin heller du væsken direkte over i formen og fryser. Rør om med en gaffel etter en time og gjenta etter 2 timer. Etter 4-5 timer er isen klar til å trykkes ut i former.

Bruk de samme formene som du brukte til å lage kjeksene med og trykk ut isformene.

Legg de mellom to kjeks og sett tilbake i fryseren , eller server med en gang.

 

Cantalopemelonsherbet 

Slik gjør du:

Bland alle ingrediensene i en blender og sil blandingen. Bruk ismaskin eller følg instrukser som på sitronsherbet.