MINI-SANDWICH MED SITRON OG CANTALOPEMELONSHERBET
MINI-SANDWICH MED SITRON OG CANTALOPEMELONSHERBET
Kjeks
20-25 stk
Du trenger:
200g smør
175g sukker
1 stort egg
400g hvetemel
1ts vaniljeekstrakt
Slik gjør du:
I en kjøkkenmaskin rør smør og sukker hvitt. Tilsett så et egg og rør inn mel og vaniljeekstrakt på lav hastighet. Kna godt og avkjøl i kjøleskapet i minst en time. Sett ovnen p[ 180g og kjevl ut deigen til den er ca 5mm tykk. Bruk en sirkelkutter, eller du kan bruke et glass og trykk ut formene dine. Legg på et bakebrett med bakepapir. Stek i 10-12 min. Avkjøl på rist.
Sitronsherbet
Du trenger:
Saften av 2-3 sitroner
sitronzest av 1 sitron
1,5 dl tyrkisk yoghurt
2dl lett melk
60g sukker
Cantalopemelonsherbet
Du trenger:
1 halv cantalopemelon
1,5dl tyrkisk yoghurt
2dl lett melk
60 sukker
Sitronsherbet
Slik gjør du:
Bland alle ingrediensene i en blender og kjør til du har en jevn masse. Om du bruker en ismaskin følger du instruksene, og avkjøler væsken før du heller den i. Hell over i en 15x30cm stor form som er gjort klar med plastfolie i bunnen og opp langs kantene. Væsken skal kun stige noen cm over bunnen. Dette blir tykkelsen på sandwichene.
Om du ikke har ismaskin heller du væsken direkte over i formen og fryser. Rør om med en gaffel etter en time og gjenta etter 2 timer. Etter 4-5 timer er isen klar til å trykkes ut i former.
Bruk de samme formene som du brukte til å lage kjeksene med og trykk ut isformene.
Legg de mellom to kjeks og sett tilbake i fryseren , eller server med en gang.
Cantalopemelonsherbet
Slik gjør du:
Bland alle ingrediensene i en blender og sil blandingen. Bruk ismaskin eller følg instrukser som på sitronsherbet.