OVNSTEKTE AUBERGINER MED KESAM OG MYNTEPESTO

2014.02.05-Sensommer10863Custom-Name1-379x567.jpg
2014.02.05-Sensommer10879Custom-Name1-378x567.jpg

OVNSTEKTE AUBERGINER MED KESAM OG MYNTEPESTO

2-4 pors

2 store auberginer

4 fedd hvitløk, hakket

1 grønn chili, hakket

1 ss honning

5 ss olivenolje

salt og pepper

1 beger kesam

Myntepesto

2 never ferske mynteblader
saften av en halv sitron
ett fedd hvitløk, hakket
salt og pepper
3 ss ristede pinjekjerner

Stamp sammen til en tykk pasta.
Ha i god olivenolje, litt ettter litt, fortsett å røre til en løs pesto.

Lag myntepestoen ferdig og la stå så smakene setter seg godt.

Skjær auberginer i to på langs og skjær flere snitt i kjøttet. Bland hvitløk, chili, olivenolje og honning sammen og ha over auberginene. Sørg for at du smører godt ned i snittene. Legg auberginen i en ildfast form og ha over salt og pepper – og mer olivenolje hvis du ønsker det. Stek de midt i ovnen på 190 grader i ca 50 min til de har fått en gylden farge. Server de med kesam og myntepesto. Godt som et fullverdig måltid eller med salat til eller som tilbehør til kjøtt eller fisk.