OVNSTEKTE AUBERGINER MED KESAM OG MYNTEPESTO
OVNSTEKTE AUBERGINER MED KESAM OG MYNTEPESTO
2-4 pors
2 store auberginer
4 fedd hvitløk, hakket
1 grønn chili, hakket
1 ss honning
5 ss olivenolje
salt og pepper
1 beger kesam
Myntepesto
2 never ferske mynteblader
saften av en halv sitron
ett fedd hvitløk, hakket
salt og pepper
3 ss ristede pinjekjerner
Stamp sammen til en tykk pasta.
Ha i god olivenolje, litt ettter litt, fortsett å røre til en løs pesto.
Lag myntepestoen ferdig og la stå så smakene setter seg godt.
Skjær auberginer i to på langs og skjær flere snitt i kjøttet. Bland hvitløk, chili, olivenolje og honning sammen og ha over auberginene. Sørg for at du smører godt ned i snittene. Legg auberginen i en ildfast form og ha over salt og pepper – og mer olivenolje hvis du ønsker det. Stek de midt i ovnen på 190 grader i ca 50 min til de har fått en gylden farge. Server de med kesam og myntepesto. Godt som et fullverdig måltid eller med salat til eller som tilbehør til kjøtt eller fisk.