SOLBÆRGRANOLA

2014-08-Stikkelsbær1090DONE.jpg

Høsten er over oss og vi trenger varme, smakfulle frokoster som gir oss en god start på dagen. Vi har hentet frem bestemors stikkelsbær fra glemselen og de mørke saftfulle solbærene for å gjøre disse frokostene til en liten vandring i gammeldagse bærfulle hager. Andre bær kan fint brukes hvis du ikke får tak i dette eller har fryseren full! God frokost!

Du trenger:

175 g havregryn

175 g ruggryn

150 g nøtter/mandler

150 g solsikke og gresskarkjerner

2 ts mikset krydder som kanel, kardemomme og stjerneanis

 5 ss flytende honning

4 ss kokosolje

 100 g tørkede solbær

5 ss tørket blomsterte

 

Slik gjør du:

Legg bakepapir på en stekplate. Bland alle hoved ingrediensene i en stor bolle og miks det godt sammen. Hell blandingen på bakepapiret og bak det i ovnen på 180 grader i ca 20 min. Vend massen noen ganger slik at den ikke brenner seg. Ta den ut og la den bli kald før du blander inn de tørkede solbærene. Ha granolaen på et norgesglass og nyt den hjemmelagde frokosten!

Server den gjerne sammen med kesam eller melk, ferske solbær og litt raspet limeskall.